Регион

ХАС потвърди избора на кмет в село Розино

Хасковският административен съд потвърди решението на ОИК – Ивайловград, с което е обявен избора за кмет на село Розино на първи тур.

Делото е образувано по жалба на ГЕРБ. За Мустафа Мустафов от ДПС са гласували 16 избиратели, а за Сафие Юсеин от ГЕРБ – 15.

Според съда в случая не са били допуснати съществени нарушения на изборния процес. От протокола на СИК е установил, че не са постъпили заявления, жалби, възражения и особени мнения. Отделно изборите в секцията са били проведени при спокойна обстановка, като документът бил подписан без възражение или особено мнение от всички членове, представители на различни политически партии с противоположни интереси, допълват от съда.

Протоколът не е оспорен и от жалбоподателя, и не са налице доказателства, които да разколебаят доказателствената му сила, се посочва в съдебното решение. Твърденията на оспорващия за нарушения на изборния процес не са доказани в хода на съдебното производство, сочи още в мотивите си съдът.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button