Хасково

Арести за дрога и кражби при спецакция на полицията в Хасковска област

Канабис, кокаин и метамфетамин са иззети вчера при специализирана операция в Хасково, Димитровград и Свиленград, съобщават от полицията.

918 грама канабис, 17 грама розови таблетки, реагиращи на наркотично вещество и 10 грама кокаин са открили свиленградските криминалисти. Те са намерени в спрян за проверка лек автомобил БМВ, шофиран от 26-годишен жител на града със спътник 30-годишен от Черноморец.

По същото време в димитровградското село Ябълково е проверен дом, обитаван от мъж на 39 г. В една от стаите са открити 6 кофи и 3 полиетиленови плика с изсушена листна маса с тегло 5,5 кг., реагираща при полеви нарко тест на марихуана и кутийка с конопени семена.

ДрогаХасковски полицаи инспектирали вила в зона „Кенана“. В нея са открили метамфетамин, който е предаден на разследващите от пребиваващия в къщата 23-годишен от Първомай.

Четиримата мъже са задържани до 24 часа по образуваните 3 досъдебни производства.

ДрогаВ хода на акцията са конфискувани и 700 безакцизни цигари, иззети от магазин, намиращ се на автомагистрала „Марица“. Униформените открили папиросите, скрити в торба под дървен навес в близост до обекта, стопанисван от 43-годишен мъж от село Белица, община Любимец.

В пункт за черни и цветни метали в Димитровград е установено, че се разкомплектова излязъл от употреба автобус. Изяснено е, че действията се извършват от 31-годишен от града, който не е регистриран като търговец и не притежава изискуемото по закон разрешение, издавано от РИОСВ -Хасково.

ДрогаДвама непълнолетни са доведени в управлението в Хасково за кражби. 16-годишен е заловен за отнемането на винтоверт и бормашина от незаключен Опел в квартал „Орфей“, а 17-годишен – за проникване в гараж на улица „Зайчар“, откъдето отмъкнал велосипед, 2 винтоверта и инструменти.

Задържани са още 49-годишна от чирпанското село Зетьово за кражба на портфейл на хасковлия, в който имало 160 лева и документи и 20-годишен, откраднал от складова база 2 стека и кашон с алкохол. Хасковските полицаи са установили двама на 33 и 20 г. задигнали кашон с кафе от хранителен магазин на улица „Акация“.

Всички заловени са направили самопризнания и са върнали откраднатото.

ДрогаНа два адреса в Симеоновград и в къща в минералбанското село Сираково са намерени общо 4 кубика нарязани дърва, незаконно придобити и без контролна горска марка.

При полицейската операция са проверени 1922 души и 931 МПС. Съставени са 27 акта, 184 фиша и 60 електронни фиша. Връчени са 19 електронни фиша. Извършени са проверки на 24 заложни къщи, 20 автоморги и сервизи, 35 увеселителни и 111 търговски обекти. Задържани са 9 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button