Любопитно

Приятели зарадваха рожденичка с песните на Тодор Кожухаров на живо

Народният певец Тодор Кожухаров и акордеонистът Динко Кючуков бяха голямата изненада за рожденичката Катя Димитрова от София.

Заедно с приятели тя пътува днес с автобус от столицата до Истанбул. Групата спря за кратка почивка на бензиностанция на изхода на Хасково, където Катя беше посрещната от организаторката на изненадата Наташа Чакърова с пита и народната музика.

Рожденичката се разчувства до сълзи. Тодор Кожухаров изпя „Катерино, моме“, „Девойко, мари хубава“ и „На многая лета“. Катя и приятелите й се хванаха на хоро.

Рожден денНаташа Чакърова е от Бургас и от 30 г. е старши преподавател в групата за творческо усъвършенстване на личността, в която от 19-годишна е и Катя. Групата от 8 човека от различни градове на страната ще посети знакови за българите места в Истанбул, като целта е да се създаде своеобразен мост между Изтока и Запада.

Рожден денТодор Кожухаров коментира пред Haskovo.info, че през последните 10 – 15 г. получава доста подобни покани за изненади на възрастни и по-млади хора.

„За мен е интересно, защото това са любители на народната музика. Хубаво е такива български ритуали да се правят, защото нашият фолклор е жив и в последните години заема много предни места в живота на хората“, допълни народният певец, който заедно със съпругата си Донка и оркестър „Южни ритми“ ще веселят хасковлии на Нова година на площад „Свобода“.

Хасковската елха грейва на Никулден, Тодор и Донка Кожухарови ще пеят за ЧНГ – ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сандокан с двата ножа
Сандокан с двата ножа
03.12.2023 20:42 20:42

Зашо пеят на ухото и правят кефа на куфарни търговци ? Да идат и да попеят на някой онко болен на който дните му са преброени.

Пенсионер
Пенсионер
04.12.2023 8:13 8:13

Дядо Тодор е ЖИВ ЗЯН…..отдавна се излага….

Back to top button