Регион

Ремонтират магистрален канал и съоръжения на „Напоителни системи“ в Хасковско

Започва реконструкция на необлицовани участъци от магистрален канал и рехабилитация на водовземни съоръжения, съобщават от „Напоителни системи“ – клон Хасково.

Ремонтът ще започне на 18 декември. Дейностите ще са в землищата на Хасково и селата Тракиец, Конуш и Войводово. Изпълнител на строително-монтажните работи е софийска фирма, а строителен надзор ще упражнява дружество от Хасково.

Очаква се дейностите да гарантират ефективното използване на водните ресурси, чрез въвеждането на нови и съвременни технологии. Те ще доведат до реално намаляване на загубите на консумация на вода за напояване в селското стопанство, както и до повишаване на конкурентните предимства на сектора в страната, посочват от „Напоителни системи“.

Главната цел на ремонта е възстановяване на техническите характеристики на хидромелиоративните съоръжения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОРЕНЯК
КОРЕНЯК
02.12.2023 15:41 15:41

Навремето по цялата Обл. Хасково имаше напояване,поливаше се навсякаде… Оообаче,демокраСията еВа майката на всичко,сега ремонти глупости… за чия сметка?
А и помпената станция под стената на яз.Тракиец беше разбита и окрадена още през 90г.

Back to top button