Регион

Откриха близо 1,5 млн. цигари във врати на Капитан Андреево – ВИДЕО

1 454 000 контрабандни цигари, укрити във вътрешните кухини на интериорни врати са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 30 ноември на вход на пункта пристигнал камион с чужда регистрация, управлявана от турски гражданин. Водачът е декларирал, че превозва мебели и групажна стока от Турция за Франция и Германия.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установили зони с подозрителна плътност в декларирания товар.

ЦигариИзвършена е физическа проверка, при която митническите служители открили във вътрешността на интериорни врати от талашит голямо количество цигари с турски акцизен бандерол.

Установени са общо недекларирани и укрити 72 700 кутии цигари от три различни търговски марки. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 439 650 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button