Регион

Финансовият министър и еврокомисар посетиха Капитан Андреево

Министърът на финансите Асен Василев и еврокомисарят по финансовата стабилност Марейд Макгинес инспектираха работата на ГКПП „Капитан Андреево“.

Целта на посещението беше да видят как се прилагат санкциите срещу Русия. Еврокомисарят каза, че е доволна от видяното, защото с оглед на големия брой санкции е важно сътрудничеството с всички европейски държави.

Василев посочи, че са зачестили случаите на стоки с двойна употреба, които преминават законно през границата, но трябва да се следи тяхното движение. С оглед на големите санкции винаги се търсили начини те да се заобикалят.

Във връзка с информацията, че от „Лукойл“ преразглеждат работата си в България и включително продажба на рафинерията, Василев каза, че всяка компания има право да реши къде да развива дейността си и задачата на държавата е да защити българския интерес. По неговите думи няма риск страната да остане без горива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button