Регион

23-годишният, който нападна баща си с нож, имал проблеми с наркотиците

Хасковският окръжен съд потвърди постоянния арест за 23-годишния мъж, който на 27 ноември в свиленградското село Студена нанесе порезна рана на 50-годишния си баща при скандал за пари.

Младият мъж е обвинен в закана с убийство и причиняването на лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Той е обжалвал мярката си за задържане, наложена му от Районен съд – Свиленград.

Хасковските магистрати споделят изводите на районния съд за авторството на деянията и наличието на опасност обвиняемият да се укрие, тъй като той няма постоянно местоживеене.

Съдът споделя и изводите относно опасността от извършване на престъпление, тъй като от показанията на свидетелите става ясно, че възникналият словесен конфликт по отношение на семейството не е инцидент. От ноември 2022 г. срещу обвиняемия има издадена Заповед за защита от домашното насилие, с която му е забранено да доближава дома на своя баща. Показанията на пострадалия и изготвената характеристика сочат, че синът употребява наркотични вещества и именно това поражда неговата агресия и създалата се ситуация в дома.

По тези причини хасковският съд потвърждава мярката за задържане на младия мъж. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

23-годишен нарани с нож баща си при скандал за пари

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button