Регион

Сигнал: Къщите по цяла улица миришат на гориво след измиване на бензиностанция

Два сигнала от Хасковска област са изпратени през ноември до Басейнова дирекция.

В единия от тях живеещи на улица „Александър Стамболийски“ в Димитровград се жалват, че при зареждане на близка бензиностанция измивали обекта и мръсната вода се оттичала в канализацията. След това в къщите по цялата улица миришело на гориво от баните, тоалетните и чешмите. Миризмата била нетърпима и това се повтаряло през около две седмици.

Сигналът е препратен по компетентност до ВиК – Хасково и РИОСВ – Хасково, откъдето са издали предписание за спазване на екологичното законодателство.

Вторият сигнал се отнася до адрес на улица „Тунджа“ в Свиленград , където имало изградени 3 незаконни сондажа върху общ терен на 5 жилищни кооперации. В мазе била изградена пречиствателна станция, с която се произвеждала минерална вода.

Извършена е съвместна проверка с представител на Община Свиленград. Установени са две водовземни съоръжения, за които са подадени заявления за регистриране. При проверката не се е извършвало водовземане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button