Хасково

Стотици ученици участваха в Коледно математическо състезание

Близо 500 ученици се включиха в традиционното Коледно математическо състезание в Хасково.

Домакин беше ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, като участваха деца от 1 до 8 клас от Хасково, Любимец, Свиленград и Харманли. Продължителността за първокласниците беше 60 минути, а за по-големите ученици – 90 минути.

Организатор е Съюзът на математиците в България, секция Хасково с председател д-р Юлия Кръстева. Работите ще бъдат проверени за около седмица от хасковски учители.

ПМГСъстезанието е национално, като най-добрите работи ще бъдат изпратени в София, където ще има допълнително награждаване. Учениците от Хасковско винаги са постигали много добри резултати, казаха организаторите на математическото състезание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Надежда
Надежда
10.12.2023 12:45 12:45

Много слаба органицация. Тълпа от родители, които искаха в стаите да влязат с колите си. Един скромен портиер и няколко ученика от горните класове се опитваха да въдворят ред. Всички родители, наблъскани във фоайето на училището за кафета. Жадни и гладни. Състезанието започна, те стоят въре и вдигат шум, все едно са на пазара в Димитровград. На двора пълно с фасове и чашки от кафета. Всички застанали на стълбите и чакат децата, все едно накой ще вземе тяхното дете. Потресена съм.

Last edited 4 months ago by Надежда
Анонимен
Анонимен
10.12.2023 19:39 19:39
Отговор до  Надежда

Болни амбииции на майки с 8 клас образование, но с джипки ъхъ.
Математиката не е обвързано с болни амбицци на майката с напълнени джеки или на със скъпия джип

Анонимен
Анонимен
11.12.2023 10:34 10:34

То само такива хора останаха в града, наистина не се учудвам. Всичко друго избяга.

Back to top button