Регион

Малкият Дани има нужда от помощ, за да прегръща с две ръце

Благотворителна кампания събира средства за операция на 4-годишния Дани от Димитровград.

При раждането детето получава увреждане на лявата ръка – Акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати нерви и други разкъсани. Това му коства движенията в цялата лява ръка.

Направена е операция за трансплантиране на нерви от крачето. С много труд и усилия движенията са се появили, но уви – недостатъчно. Дани продължава да прави рехабилитация всеки ден. Може да вдигне напред ръката си само с шина, може да я свие и дотам. Пръстите му не се движат. Не може да хваща, което му създава трудности в ежедневието. Не може да се подпира, трудно балансира и пази равновесие. Трудно си играе на детската площадка сам. Трябва му помощ, за да обуе обувките си, да се облече, да се люлее, да се качи на пързалка, да си отвори бутилка, да се събуе, да си свали якето, да се облече, да ползва тоалетна и за още много други неща, с които връстниците му се справят самостоятелно.

Три години след първата му операция, въпреки надеждата на родителите му, че ще постигнат по-големи резутати с рехабилитация, се оказва, че ръката има контрактура. Тя не се подобрява и има вероятност от перманентно увреждане на раменната става, заради липсата на пълен обем от движения в нея.

След много размисли семейството решава, че е дошъл моментът за втора операция, която е наложителна за въстановяване на движенията. „Ние, като родители, искаме да видим как детето ни Дани прегръща с две ръце, как вдига двете си ръце, как играе с другите деца, без да изпитва затруднения, как се облича сам“, надяват се близките на детето.

Операцията, която са им предложили в Турция е за трансфер на мускули. След нея Дани трябва да може да отвори и вдигне ръката си настрани. Стойността е 12.960 евро, като включва и шините, които след това ще носи три месеца, за да е фиксирана ръката.

„Нашето семейство не разполага с тази сума. Искаме Дани да има шанс за по-качествен и пълноценен живот. За това се обръщаме към вас с молба за помощ. За да получи детето ни шанс! Благодарим!“, молят за помощ родителите на Дани.

Всеки, който иска да помогне на детето, може да го направи ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Алпер
Алпер
11.12.2023 20:46 20:46

Може ли да напишете банковата сметка искаме да помогнем по банков път???

Венеса Господинова
Венеса Господинова
11.12.2023 22:46 22:46
Back to top button