Хасково

Светофарни неволи в Хасково, клони маркират счупени шахти в Димитровград

Читатели на Haskovo.info сигнализираха за проблеми, които може да доведат до инциденти

Няколко сигнала за проблеми по улиците на Хасково и Димитровград подадоха читатели на Haskovo.info. Част от тях са свързани с потенциална опасност заради работата на светофарите и неспазването на правилата, а други – с директна опасност от произшествие заради счупени капаци на шахти.

Според пешеходци на кръстовището на бул. „Раковски“ и „Съединение“ в областния град всяка вечер се стига до реален риск човек да бъде блъснат заради бавното изтегляне на идващите от север и завиващи надясно в посока пазара автомобили. Те често продължавали да минават през кръстовището, след като светофарната секция вече свети червено. В същото време за пешеходците след завоя вече свети зелено.

Според хората разликата между преминаването на червен сигнал за автомобилите от „Раковски“ към „Съединение“ и зелен за пешеходците, които пресичат, е прекалено кратка и е добре да бъде повече от 5 секунди.

Друг проблем, свързан със светофарите по бул. „Раковски“, за който сигнализираха читатели на Haskovo.info, е това, че след 22 часа обикновено голяма част от тях спират да работят и минават на жълта светлина. Най-голям бил проблемът на кръстовището с ул. „Дунав“, тъй като това отново създавало опасност от инциденти.

Шахти

В същото време жители на Димитровград сигнализираха за счупени капаци на шахти. Става въпрос за пътя към село Крум в района на тенис кортовете в града. За да бъдат предпазени шофьорите някой е поставил клони в дупките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
педаловрътко
педаловрътко
13.12.2023 16:27 16:27

искам велоалей

Янко Димитров
Янко Димитров
13.12.2023 16:28 16:28

ако не минават на червено няма проблем, ама бързат колите.

Back to top button