Регион

Спипаха старинни монети при проверка на камион на Капитан Андреево

1 062 старинни монети, старинен пръстен и 1 470 кутии цигари са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 10 декември в 20:19 часа на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Нидерландия. В камиона били двама турски шофьори.

Двамата мъже заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в долапите на шофьорската кабината, в куфар с инструменти, митническите служители открили 11 полиетиленови пакетчета, съдържащи старинни изделия. Открити са 1062 монети от бял и цветен метал и един пръстен от жълт метал. Археологическите артефакти са задържани.

Предстои експертиза за тяхното датиране и прецизно идентифициране. В хода на проверката се установява, че старинните монети и пръстен са собственост на втория шофьор, на когото е съставен акт за административно нарушение.

Митническата проверка е установила и укрити на различни места в шофьорската кабина общо 1 470 кутии цигари без акцизен бандерол, с надпис For duty free. Водачът на камиона заявил, че цигарите са негови, а за нарушението му е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button