Регион

40 служители на БДЖ в Хасковско източвали гориво за милиони

ГоривоРазбита е схема за източване на горива от „Товарни превози“ на БДЖ в Свиленград. Това е станало след сигнал до ръководството на дружеството. Предполага се, че чрез престъпната схема са нанесени загуби за милиони.

Снощи двамата съуправители на „Товарни превози“ са предприели внезапна проверка. Първоначално мислехме, че източването става в движение между Капъ Куле и Свиленград. След преследване на влаковата композиция обаче е установено, че това не е така. При влизане в жп гара Свиленград е забелязана кола без фарове, която потеглила бързо от екипировъчния пункт. Установено е, че именно там е ставало претоварването на горивото. В личните шкафчета на служителите са открити туби с гориво и маркучи.

Управителят на „Товарни превози“ Пламен Джуров обясни пред Haskovo.info, че схемата е действала от години. За месец са източвани между 30 и 50 тона гориво. Само в района на Димитровград – Свиленград става въпрос за 800 000 лева загуби.

В схемата са намесени най-малко 40 служители от региона – машинисти и депо-майстори. Предстои те да бъдат дисциплинарно уволнени.
Като част от мерките за предотвратяване на кражбите от днес е назначен нов директор на „Бизнесцентър“ – Димитровград към БДЖ. Пламен Ангелов обясни, че предстои да бъдат поставени видео камери и ще се извършват регулярни проверки.

Гориво Гориво

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button