Хасково

Няма затворени пътища заради снега в Хасковско, оранжев код за валежи и вятър

Всички пътища в Хасковска област тази сутрин са проходими при зимни условия. Навсякъде вали сняг, като изключение е само Свиленградско, където е дъждовно, съобщиха за Haskovo.info от Областното пътно управление.

Снощи на два пъти са закъсвали тирове в снега – единият на изхода на Хасково към Димитровград, а другият на пътя за Кърджали край Козлец. Товарните автомобили са били изтеглени от пътните платна.

Над 50 машини чистят пътищата в Хасковска област. Най-много сняг традиционно има по високите части на Тополовградско и Ивайловградско – над 15 см. В Хасково снежната покривка е 13 сантиметра, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория.

Към 8 часа няма населени места без ток в Хасковска област. На места има скъсани проводници от мокрия сняг и временни локални прекъсвания на тока. Аварийните екипи работят, а други са в готовност да се включат при необходимост, съобщиха за Haskovo.info от EVN.

Оранжев код за валежи и силен вятър е обявен за събота в Хасковска област от Националния институт по метеорология и хидрология. Количества на валежите ще е 30 – 45 мм.

С умерен, временно силен вятър ще се създават условия за виелици и навявания. След обяд валежите ще отслабват. Температурите ще са между 0 и 5 градуса.

През следващите дни времето ще е слънчево, като температурите ще варират между минус 7 и 7 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button