Любопитно

Тракийското дружество връчва награди за 179 г. от рождението на Капитан Петко

Хасковското тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ отличиха ученици от ОУ „Любен Каравелов“ за тяхната почит към делото на Капитан Петко войвода.

В навечерието на 179 г. от рождението на националния герой те събраха факти за живота на юначния българин, снимки на негови паметници, направиха рисунки, паметен лист и даже оформиха собственоръчно изработени книжки с написаното за войводата.

Тричленно жури оцени творбите на децата. Грамоти и предметни награди получават Хасан Хасан, Габриел Гаврилов, Елеонора Делчева и Камелия Атанасова от 5 Б клас, Янко Иванов от 6 Б клас, Божидар Гочев и Велислава Мазгалова от 7 А клас.

Благодарим на всички ученици и на тяхната учителка Албена Ройдева за творческия им труд, който ние ще продължаваме да насърчаваме, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев. Той им пожелава все така да се вдъхновяват от подвизите на Капитан Петко, да продължават да изучават историята на България и на родния край.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button