Регион

Близо 3 000 домакинства в Димитровград вече подмениха старите печки

2 905 домакинства в Димитровград вече са подменили старите си печки на твърдо гориво с климатици, отоплителни уреди на пелети и газ, съобщават от общината.

Монтирани са 5236 нови климатика в 2137 домакинства, 455 уреди на пелети и радиатори в 455 домакинства и 313 уреди на газ с радиатори в 313 домакинства.

„Това е един от най-значимите проекти за общината, който приключи успешно и има за цел да подобри качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на емисиите на фини прахови частици от битовото отопление като един от основните източници на замърсяване на въздуха, каза кметът Иво Димов. Общата му стойност е 11 445 303 лв.

ПресконференцияЗаради продължаващия интерес от страна на димитровградчани от общината са подали проектно предложение и за новия период по програма „Въздух“, като през март 2024 г. се очакват резултатите от него. Предстои да бъде обявена информационна кампания, с която ще се обяви кандидатстването по новата програма.

„Ресурсът на програмата е голям и ще успеем да удовлетворим всички домакинства, които отговарят на критериите“, разясни зам.-кметът Яшо Минков.

Haskovo.info припомня, че в момента община Хасково провежда обществени поръчки за избор на изпълнители за демонтаж на старите печки и подмяната им с нови отоплителни уреди.

Прекратиха поръчката за доставка на климатици, търсят фирма за демонтаж на кюмбетата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тротил
Тротил
20.12.2023 18:23 18:23

Много е важно какви марки са климатиците но никъде не се споменава

Back to top button