Хасково

Хасковските тракийци пращат коледни дарове в Истанбул

Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково изпращат голяма коледна пратка за Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул.

Тя съдържа ръчно изработени сурвачки, играчки за елха, картички, гирлянди и други украшения. По-голямата част от празничните дарове са дело на малки и големи ученици от Хасково и областта.

Благодарим на всички деца за техния труд, с който ще зарадват своите връстници в Истанбул, които в неделното училище изучават български език и литература, история, география, култура и традиции. Така хасковските ученици изгражда мостове на приятелство и сътрудничество, каза Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество.

ТракийциКакто Haskovo.info писа, в навечерието на тази учебна година децата в града край Босфора получиха раници и ученически пособия от хасковските тракийци, осигурени с подкрепата на спонсори.

ТракийциПросветното средище периодически е подпомагано от Генералното консулство на България в Истанбул, тракийски дружества, училища, читалища от Хасковска област и страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button