Хасково

Проверяват за полицейско насилие при ареста на каналджия с 9 мигранти

Съдебно-медицинска експертиза ще установява дали има полицейско насилие при задържането на 28-годишния Димитър Петков стана ясно на съдебно заседание в Хасковския окръжен съд, пред който мъжът обжалва задържането си под стража, наложено му от свиленградския съд.

Той е обвинен, че се е опитал срещу заплащане да подпомогне 9 нелегални мигранти, сред които двама непълнолетни, да преминават и пребивават незаконно в страната. Петков беше задържан след гонка с граничните полицаи на 17 декември в землището на свиленградското село Дервишка могила.

Мъжът е управлявал джип „Гранд Чероки“ с мигрантите и не се е подчинил на сигнал за проверка, като е ударил полицейски автомобил. Втора кола на гранична полиция му е преградила пътя и при опит да завие в обратна посока е катастрофирал. След това е излязъл от джипа и е побягнал, но е заловен с помощта на полицейско куче. Петков твърди, че е ударен от полицай, което се установява, като се изчаква заключението на експертизата.

Димитър и неговият защитник поискаха от съда по-лека мярка – парична гаранция или домашен арест. Задържаният заяви пред окръжните магистрати, че съжалява за случилото се, което няма да се повтори и поиска да излезе от ареста. Според прокуратурата жалбата е неоснователна, а Петков е част от добре организиран международен канал за трафик на мигранти от Турция за Западна Европа. Досега свиленградчанинът е глобяван и осъждан условно за държане на наркотици и шофиране след употреба на дрога.

Окръжният съд потвърди определението на свиленградския съд, като сподели изводите му за обоснованото предположение, че Петков е извършител на престъплението и опасността от укриване и извършване на престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 2 до 10 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Джип с нелегални мигранти удари полицейска кола при гонка в Свиленградско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.12.2023 16:36 16:36

Бесило трябва

градски
градски
28.12.2023 17:12 17:12

Какво насилие е видял този боклук. Да удари полц. автомобил при отказ да спре на проверка в която и държава освен България ще стане на решето или гърбът му ще е мек като корем. Насили ли го били а?

Анонимен
Анонимен
29.12.2023 10:56 10:56

В бяла държава
Слънце няма да види до края на мишия си живот

Колцата
Колцата
29.12.2023 12:43 12:43

Г-н аФдокат,в някой държави подопечния ви боклук щеше да бъде умъртвен на место.Деянието му срещу полицейски служители по време на работа е равносилно на наказание ,смърт чрез разстрел.

Back to top button