Хасково

Провеждат профилактика и рехабилитация за педагози в Хасковска област

Министерството на образованието и науката одобри финансирането на училища от Хасковска област по националната програма „Профилактика и рехабилитация на педагогическите специалисти“.

Целта е да се подобри здравословното им състояние и превенцията на рискови социалнозначими и професионални заболявания.

В Хасково одобрените кандидатури са от училищата „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Климент Охридски“, „Христо Смирненски“, Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и др.

В Димитровград от програмата се възползват в училищата „Пенчо Славейков“ и „Любен Каравелов“. Отделени са суми и за педагози в Харманли, Ивайловград, Минерални бани, село Ябълково.

Националната програма е разработена с мотива, че спецификата на дейността и натовареното ежедневие, характерни за педагогическата работа, водят до натрупване на умора, която се отразява на цялостното здравословно състояние на заетите в системата на предучилищното и училищното образование.

Тези тенденции отчитат особено висок ръст в условията на пандемия и последиците от нея, затова е необходимо засилване на ролята на профилактиката и рехабилитацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лина
Лина
03.01.2024 13:17 13:17

Не мисля ,че са преуморени учителите само да минават психотестове.Повечето деца ходят на уроци нямат нужната подготовка в училище.Пак някой ще намаже от профилактичните им прегледи.

Мика
Мика
03.01.2024 13:44 13:44

Като отворя учебника на моята внучка и се учудвам, как е възможно някой да сътвори толкова неразбираем материал за учениците.Нашите учебници бяха разбираеми, подредени и смислово взаимосвързани за научаване на предмета. Горките учители са букви без глас.

Back to top button