Хасково

Шофьори с електронни фишове лъжат, че не са карали те

Водачи масово оспорват санкциите като твърдят, че не са били зад волана, но снимките показват друго

Шофьори все по-често се пробват да избегнат санкции заради нарушения на пътя като подават неистински декларации, в които твърдят, че не са били зад волана. Това сочи статистиката на Пътна полиция в цялата страна. Има и доста случаи от Хасково.

Обикновено това се случва след получаване на електронен фиш за превишена скорост. Последно 32-годишен мъж, заснет да нарушава скоростните режими с личния си автомобил на територията на Хасковска област, е подал декларация, в която твърди, че зад волана е била жена.

Мъжът е жител на област Кърджали. Полицаите там прегледали снимковия материал и установили, че на изображението е мъж. Така вместо да избегне санкция за висока скорост на пътя, шофьорът ще отговаря по Наказателния кодекс за неверни данни в писмена декларация, а разследването се поема от криминална и икономическа полиция.

При подобни случаи водачите носят наказателна отговорност. Законът е предвидил лишаване от свобода до 3 години или глоба в размер от 100 до 300 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пешко
Пешко
06.01.2024 13:29 13:29

Кви 100 до 300……от 3 до 10 хиляди трябва да е !!!!!!!

Оня с коня
Оня с коня
07.01.2024 18:50 18:50
Отговор до  Пешко

Пешкода не си Спал на мокри вестници, или май не познаваш числата?

ико
ико
08.01.2024 19:37 19:37

Няма проблем да попитам Киро лъжата Кирил Петков големият политик Как се оправи с декларацията с невярно съдържание и ще се оправи и той

Back to top button