Регион

Екоинспекцията глоби с 20 000 лв. ТЕЦ-а в Димитровград

20 000 лева глоба е наложена през декември на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград за неизпълнение на мерки за преустановяване изпускането на неорганизирани емисии от западната страна на сградата на котелното помещение, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Осъщественият емисионен контрол на централата от страна на Изпълнителната агенция по околна среда е показал, че измерените концентрации на азотни оксиди и прах не превишават определените норми за допустими емисии.

През декември е извършена планова проверка по изпълнение на условията в комплексно разрешително на депото за неопасни отпадъци – Сгуроотвал „Горен бюк“ и Сгуроотвал „Галдушки ливади“ на ТЕЦ-а.

От екоинспекцията са направили през декември общо 91 проверки на дейността на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали. Дадени са 26 предписания, съставени са 4 акта за установяване на административни нарушения, издадени са 6 наказателни постановления, сключени са две споразумение – по Закона за управление на отпадъците и Закона за водите. Извършени са 11 проверки по постъпили жалби и сигнали.

Експертите от направление „Биологично разнообразие“ са извършили 36 проверки, като плановите са свързани с установяване на нарушения в режима на опазване и стопанисване на защитени територии. Извънредните проверки са във връзка с дадени предписания за стопанисването на защитени територии, за опазване гнездо на царски орел, за реализация на инвестиционни намерения в границите на защитени зони. Съставени са 2 акта за административни нарушения за установени разоравания на пасища в защитени зони от Екологична мрежа Натура 2000.

ДървоСтартирали са процедури по обявяване на 20 вековни дървета по предложение на Асоциацията на парковете в България.

Почистени са 64 замърсени с отпадъци терени в населени места на територията на общините Симеоновград, Стамболово, Димитровград, Хасково, Ивайловград от област Хасково и общините Момчилград и Кърджали от област Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
А Химкомбината кога?
А Химкомбината кога?
10.01.2024 16:56 16:56

или там е забранена територия!

Борката
Борката
11.01.2024 10:23 10:23

Евала, РИОСВ! При възможност за санкция до 500 000 лв., вие наложихте 20 000 лв. ….

Back to top button