Хасково

3000 лв. гаранция за шофьор, блъснал пешеходец в Хасково

Районен съд – Хасково наложи парична гаранция в размер на 3000 лева на 41-годишния Пламен Колев, който е обвинен, че по непредпазливост е блъснал и е причинил тежката телесна повреда на пешеходец, като е избягал от местопроизшествието.

Haskovo.info припомня, че катастрофата стана на 8 януари вечерта при лоши метеорологични условия на булевард „Никола Радев“ в Хасково, където няма пешеходна пътека. На следващия ден от полицията съобщиха, че Колев е установен по-късно. 61-годишният пешеходец от село Брястово беше откаран в тежко състояние в МБАЛ – Хасково.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“, защото е установено авторството на деянието и заради опасността обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 1 до 6 години, както и лишаване от право да упражнява професията си на шофьор.

Неговият адвокат поиска по-лека мярка, защото не е достатъчно обосновано предположението, че Колев е извършител на деянието, както и заради липсата на опасност той да се укрие или извърши престъпление. Обвиняемият не е осъждан, има постоянна работа и е с добри характеристични данни. Представи и медицинско, че страда от диабет.

Защитникът каза, че тестът на пешеходеца е отчел 2.29 промила алкохол, а пробите на водача са отрицателни за алкохол и дрога. След инцидента той е подал сигнал на телефон 112, съдействал на полицаите и е помагал при качването на ранения в линейката. Върнал се е на местопроизшествието, когато там е бил друг полицейски екип, който го е отвел в районното управление. Предстои изготвянето на автотехническа експертиза, която да установи механизма на пътното произшествие.

Колев поиска от съда по-лека мярка, като каза, че винаги е съдействал, няма да се укрива или извършва престъпление. Той разказа, че до пристигането на спешните екипи е стоял посредата на булеварда, за да предпазва лежащия на платното ранен мъж от другите коли.

Съдът прие наличието на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, поради събраните до настоящия момент данни по делото. От друга страна, магистратите констатираха, че не е налице реалната опасност Колев да се укрие. Според съдебния състав това се налага от обстоятелството, че мъжът има постоянна адресна регистрация, работи на безсрочен трудов договор, не е осъждан и е с изключително добри характеристични данни, страда от диабет и придружаващи заболявания към него.

По тази причина му е наложена паричната гаранция, а определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Трима блъснати пешеходци за ден в Хасковско, мъж е с опасност за живота

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лина
Лина
12.01.2024 14:26 14:26

Питаха дали турчин е бил шофьора ,оказа се ,че и българин може да избяга от мястото на произшествието.Срамота е да се говори за етносите.

Анонимен
Анонимен
12.01.2024 20:30 20:30
Отговор до  Лина

до пристигането на спешните екипи е стоял посредата на булеварда, за да предпазва лежащия на платното ранен мъж от другите коли.

Анонимен
Анонимен
12.01.2024 20:32 20:32
Отговор до  Лина

След инцидента той е подал сигнал на телефон 112, съдействал на полицаите и е помагал при качването на ранения в линейката

Петър
Петър
12.01.2024 21:38 21:38
Отговор до  Лина

А ти май си овца и не можеш да четеш, оказва се че е избягал а е чакал линейката.

Анонимен
Анонимен
14.01.2024 14:35 14:35
Отговор до  Петър

А може и друг да е карал, колата. Защо е избягал и после се връща?Човека е в Кома?

Неро
Неро
16.01.2024 16:38 16:38

Може да е избягал първоначално, понеже се е планирал.
Не го познавам шофьора и не го защитавам, но има много пешеходци които изкачат на платното без да мислят дали автомобилът може да спре. Аз лично когато съм зад волана уважавам пешеходците а когато съм пешеходец уважавам шофьорите! Трябва да има взаимно уважение. А за тези пияните трябва да има строги наказания независимо дали са шофьори, колоездачи или пешеходци на пътното платно!
Дано да оздравее пешеходецът.
Уважаваите се взаимно за да Спрем Войната по Пътищата!

Back to top button