Спорт

Григор Димитров победи Мартон Фучович на старта на Australian Open

Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия при мъжете, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под № 13 в схемата българин победи унгареца Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 в мач, продължил три часа и половина. Хасковлията загуби първия сет, но след това стигна до обрат, за да удължи победната си серия на шест срещи. Успехът бе 32-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия.

Във втория кръг в Мелбърн шампионът от Бризбейн ще се изправи срещу победителя от двубоя Себастиан Офнер (Австрия) – Танаси Кокинакис (Австралия).

Двубоят не стартира добре за Гришо, който допусна пробив в първия гейм на мача. Фучович отрази две точки за пробив на Григор Димитров и стигна до нов пробив срещу българина в седмия гейм, за да поведе с 5:2 в първия сет. Последва много оспорван осми гейм, в който Димитров отрази два сетбола и спечели подаването на противника при петата си точка за пробив, намалявайки изоставането си на 3:5, но в крайна сметка унгарецът стигна до успешното 6:4.

Димитров пак изостана с пробив в началото на втория сет при 1:2, но спечели следващите четири гейма. Фучович намали за 3:5 преди Григор да изиграе категоричен сервис гейм за край на втората част при 6:3 и изравняване на сетовете.

Третата част започна равностойно и при 2:2 Димитров стигна до четири точки да пробив, но унгарецът спечели подаването си за 3:2 и след това дръпна с 4:3. Григор Димитров все още изпитваше проблеми при втори сервис, но спаси две точки за пробив и изравни за 4:4. След спасена точка за пробив от Мартон Фучович и успешен сервис гейм за българина се стигна до поредно равенство 5:5 и впоследствие 6:6. Григор бе категоричен в тайбрека, който започна с минипробив и завърши при първия си сетбол за 7:1 точки и обрат до 2-1 сета след продължилата час и 13 минути трета част.

Димитров спечели първия гейм в четвъртия сет, отразявайки точка за пробив за 70-ия в света Фучович. Григор осъществи ключов пробив за аванс от 3:1, а с третия си пореден успешен гейм поведе с 4:1. Мартон Фучович намали, но последва гейм на 0 за Григор Димитров и преднина от 5:2, след това той реализира първия си мачбол при сервис на унгареца и триумфира в двубоя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button