Хасково

Задържаният с кокаин за над 1 млн. лв. мислел, че пренася валута

38-годишният турски гражданин Мехмет Къшлак, който е обвинен в контрабандата на 3.240 кг. кокаин на стойност 1 018 656 лева, заяви днес пред Хасковския окръжен съд, че мислел, че пренася валута.

Haskovo.info припомня, че тираджията беше арестуван на 14 януари на ГКПП „Капитан Андреево“ на път от Швейцария за Афганистан. Дрогата беше в три пакета, открити под хастара на оставено в шофьорската кабина яке.

От прокуратурата казаха, че мъжът се държал нервно при проверката на камиона и непрекъснато държал и измествал якето, което усъмнило митничарите и те го проверили щателно. От държавното обвинение настояха за постоянен арест на мъжа, защото от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил контрабандата. Той е чужд гражданин без постоянен адрес в страната и при по-лека мярка има опасност да се укрие. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 10 до 15 г. и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

КокаинАдвокатът на Къшлак, каза че няма доказателства за умисъл, а по пакетите с кокаин нямало отпечатъци на шофьора. Жена му била безработна и не можела сама да се грижи за двете им малки деца. Защитникът му поиска парична гаранция или домашен арест, като посочи адрес в Свиленград, на който евентуално да отседне до приключване на делото. Мехмет Къшлак поиска да излезе от ареста, за да може да работи и да издържа семейството си.

Съдът обаче го задържа под стража, защото може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен и заради опасността да се укрие или извърши престъпление при по-лека мярка. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Шофьор напъха над 3 кг. кокаин в якето си – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button