Спорт

Спортен клуб „Слънце“ стана на 4, празнува с две торти

СК СлънцеСпортен клуб „Слънце“ отпразнува четвъртия си рожден ден. Близо 100 възпитаници на клуба и родители се събраха, за да отбележат порастването на „Слънце“. Празникът не мина без футболни мачове. Последва духването на свещичките на цели две торти, тъй като една се оказа малка за многобройните възпитаници на Спортен клуб „Слънце“.
Родителите на младите футболни надежди пък изненадаха треньорите – подариха им видео камера с пожеланието да заснемат всички изяви на децата.

Спортен клуб „Слънце“ е създаден през 2008 година. През месец май провежда първата „Мини-шампионска лига по футбол“ в Хасково. В нея взимат участие 16 отбора от 10 детски градини. От октомври 2008 г. „Слънце“ започва да тренира ученици от няколко хасковски школа.

През 2009-та клубът разширява своята дейност, като включва и карате. През 2010 година се провеждат първите контролни срещи на Спортен клуб „Слънце“ с деца от други клубове. Малките футболист се представя успешно и в двубоите с клубове от други градове.

През 2011-та възпитаниците на хасковския клуб осъществяват и първата си международна изява на турнир в Турция. Там младите футболисти са най-малките участници, но въпреки това впечатляват публиката с уменията си.

Възпитаниците на СК „Слънце“ от детските градини и училищата в града са над 300. Тренировките се провеждат на спортните бази на детските градини, училищата и община Хасково. Треньорите по футбол са Иво Конгалов, Николай Николов и Павел Павлов, а по карате – Кирил Петров.

СК Слънце СК Слънце
СК Слънце СК Слънце

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button