Хасково

12% са отсъстващите ученици в Хасковско, без противоепидемчни мерки засега

Епидемичната обстановка в Хасковска област засега е спокойна, съобщават от областната администрация.

19 са новите случаи на грип, които са регистрирани днес в наблюдаваните от здравната инспекция медицински практики на територията на областта. Според д-р Снежана Иванова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, към момента равнището на заболяемост е 180 на 10 000 души.

Haskovo.info припомня, че към края на миналата седмица заболеваемостта беше 154.87 на 10 000 души.
Прагът за обявяване на грипна епидемия в региона е 255 на 10 000 души.

12% от учениците и 3% от учителите отсъстват от учебните занятия в областта, показват данните на Регионалното управление на образованието.

Според изпълнителния директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов към момента няма притеснение от рязко повишаване на заболеваемостта от грип.

Областният управител Гинка Райчева е в непрекъсната връзка със здравните институции и при необходимост ще бъде свикан оперативен щаб, на който да бъдат взети решения за вземане на противоепидемични мерки. Към момента няма необходимост от налагането на такива, допълват от администрацията.

100 болни от грип за седмица в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button