Любопитно

Деца към кмет в рими: Молим Ви сега, грипна ваканция обявете на мига!

Апел за грипна ваканция под формата на мерена реч изпратиха ученици към кмет. Получател е градоначалникът на Димитровград Иво Димов, който сподели стихотворението във Фейсбук.

В писмото в рима учениците сравняват ситуацията с едномесечно тъгуване и твърдят, че масово са болни. Затова и в рима искат незабавно обявяване на грипна ваканция.

Грипна ваканция ни трябва сега, вируса ни сполетя – всичките деца, е написал неизвестният поет, който обаче се представя като говорител на най-големия отряд – учениците в града.

С римите се настоява за незабавно разпускане на учениците в Димитровград. Въпреки старанието обаче молбата няма да бъде изпълнена, тъй като заболеваемостта е далеч от епидемичните стойности.

Пред Haskovo.info Иво Димов коментира, че нивата на заболеваемост се следят непрекъснато. Към момента отсъстват около 16% от учениците и ако броят им се увеличи драстично през следващата седмица е възможно със своя заповед той да обяви до 3 дни за неучебни.

„Адмирирам подобни начини на комуникация. Радвам се, че децата проявяват изобретателност и творчество“, каза с усмивка Димов.

Това не е първият път, в който учениците комуникират с кмета на Димитровград по този начин.

Цялото писмо:

Уважаеми г-н Иво Димов,

Скромно се обръщам към Вас в стих,
с молба, кротка като лилав цвят.

Грипна ваканция ни трябва сега,
вируса ни сполетя – всичките деца.

И с този апел към Вас,
обръщам се не само аз,
ами всички деца от общината.
У себе си носим всички ние тъгата!
Тъгата от боледуване,
цял месец тъгуване!

И молим Ви сега, грипна ваканция обявете на мига!

С уважение, и вяра във Вас,
от най-големия отряд,
учениците от град – Димитровград!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button