Хасково

Съветници предлагат нов правилник и стратегия за спорта в Хасково

Три нови предложения от общински съветници са качени за обсъждане на интернет страницата на общинския съвет в Хасково.

От съветническата група на „Български гласъ“ са внесли Правилник за дейността на Експертен съвет по устройство на територията при общината. Идеята е да се подобри работата му, като публично се обявяват неговите заседания и в него да участват общински съветници със съответната квалификация. За членове се предлагат Иван Минев, Георги Иванов и Валентин Маринов.

Две предложения има от „Възраждане“. С едната докладна се иска изменение и допълнение на Наредбата за рекламната дейност в община Хасково, с което да не се допуска пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация. Докладната е от съветниците на партията Ясен Колев и Атанас Кръстев.

Двамата предлагат и разработването на Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в община Хасково за периода 2024 – 2030 г. Целта е превръщането на Хасково в столица на спорта, регионален лидер както в България, на Балканите, а след 2030 г. и в Европа.

Стратегията „Хасково – Град на шампиони“ трябва да бъде разработена от общината и представена на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности в общинския съвет до края на февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button