Хасково

Хасково почете жертвите на комунистическия режим

Хасково се преклони пред паметта на жертвите на комунистическия режим в България.

В памет на убитите от партизаните хасковски офицери и военни Велико Маринов, Георги Чукурлиев, Начо Гюлемезов, Панайот Танев, Димитър Маразов, Михаил Илиев и Петър Ангелов беше отслужена заупокойна молитва, съобщават от общината.

Цветя положиха кметът Станислав Дечев, областният управител Гинка Райчева, председателят на общинския съвет Таня Захариева, заместник-областният управител Митко Петров, секретарят на общината Пламен Лечев.

Паметник„Да бъде вечна паметта на жертвите на „народния съд“ и на комунистическия режим в България. Страшно е когато един народ избива сам себе си, затова нека това никога вече не се повтаря“, каза в молитвата си отец Никола.

ПаметникКметът Станислав Дечев, по чиято инициатива от 2019 г. се възстанови поклонението пред жертвите на тоталитарния режим, заяви, че всички трябва да помним онези мракобесни времена, за да не допуснем те да се случат отново. „Тъй нареченият „народен съд“ е осъдил 88 човека в Хасково, 10 от тях на смърт. Гробовете им са останали неизвестни до демократичните промени. Пред 90-те години по инициатива на наследниците и с подкрепата на тогавашния кмет Стоян Илиев гробовете са именувани. Това е неописуема трагедия за семействата жертвите, избити без съд и присъда. Затова моето послание към всички днес е: нека не допуснем тези времена да се повторят! Вечна памет на жертвите на комунистическия режим в България! Никога вече комунизъм!“, каза Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
01.02.2024 18:17 18:17

Мамка ви ФАШИСТКА…

Лайновоз
Лайновоз
01.02.2024 20:05 20:05
Отговор до  ЕКС ченге

Тамън те търсих!
Отвори уста.

ЕКС ченге
ЕКС ченге
01.02.2024 20:14 20:14
Отговор до  Лайновоз

Срещу бившия КОРЕКОМ съм …

Back to top button