Регион

Стамболово без вода, спряха тока на ВиК-то

Чешма, илюстрацияВиК Стамболово остава без електрозахранване, съобщиха от EVN. Причината за крайната мярка е неспазване на споразумение за заплащане на консумирана електроенергия и просрочване на текущи задължения.

От EVN България информират, че днес от 09:00 ч. е започнало поетапно преустановяване на захранването с електрическа енергия на помпените станции на ВиК Стамболово. Изключването ще бъде в рамките на работните часове на деня. ВиК Стамболовo е уведомено за конкретния час на изключване и неговото времетраене с цел да подсигури своите съоръжения и дейност при необходимост.

Споразумението между водното е електропреносното дружества е сключено през януари 2012 г. За развитието на тази ситуация EVN България е информирала няколкокрaтно както самото водно дружество, така и съответните институции. Последно това било направено с писма от 04.05.2012 г. и от 18.05.2012 г. Към този момент EVN България не е получила ясен сигнал от ВиК Стамболово, че ще спази поетите от него задължения, обясняват от дружеството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button