Регион

Свиленград получава 27 млн. лв. за ремонт на улици и водопроводи

Финансиране от 27 172 800 лева за инфраструктурни обекти получава Свиленград по Инвестиционната програма за общински проекти към държавния бюджет за 2024 година, съобщават от кметството.

При сформирането на държавния бюджет община Свиленград подготви и подаде общо 9 проекта, които бяха одобрени и включени в програмата.

Кметът арх. Анастас Карчев и директорът на Дирекция „Бюджет и финанси“ Валя Здравкова подписаха днес с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков споразумения за финансиране на седем от обектите.

СвиленградС финансовата подкрепа ще се изпълнят: основен ремонт на 9 км от пътя Сладун – Студена – Дервишка могила, изграждане на улици в кв. „Речните лозя“ в Свиленград, основен ремонт на част от улици в Свиленград – ул. „Кл. Охридски”, ул. „Максим Горки” , ул. „Първи май”, ул. „К. Преславски”, ул. „Ален мак”, ул. „К. Честименски”, подмяна на водопроводната мрежа на тези улици, изграждане на канализационна и водопроводна мрежа на нови квартали в района зад парк „Младежки”, рехабилитация на ул. “Родопи“ в село Момково, рехабилитация на ул. „Лозан Господинов“ и ул. „Стефан Милушев“ в село Левка.

Предстои подписване на споразумения за предоставяне на финансова подкрепа за останалите два обекта: изграждане на паркинги и благоустрояване на междублокови пространства в кв. „Изгрев“ и рехабилитация на участък бул. „България“ в Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button