Любопитно

Народно веселие и конкурс за най-добро домашно вино за Трифон Зарезан

Традиционен конкурс за „Най-добро домашно младо червено вино“ се проведе за Трифон Зарезан в Любимец, съобщават от общината.

Победител е Димитър Савов, като според дегустационната комисия той заслужено получава и приза Цар на виното, сред всичките 21 проби в тази категория. Кметът на общината Анастас Анастасов връчи на победителя 50-литрово дъбово буре и грамота.

Второто място беше за Венцислав Георгиев. Наградата – 30-литрово дъбово буре, беше връчена от президента на Ротари клуб Любимец Георги Янакиев.

ПразникНа трето място беше класирано виното на Ивайло Трендафилов. Той се сдоби с оригинални принадлежности за рязане на лозе и грамота, връчени от председателя на НЧ „Братолюбие-1884“ Христина Видева.

ПразникСпециална награда в категорията „Бяло вино“ получи Янко Василев, а за най-добро „Вино розе“ отличието взе Димитър Самаджиев. Всички победители са от Любимец.

ПразникИмаше ритуално зарязване на лозови масиви в близост до града. Преди това отец Трифон Караджонов отслужи празничен виносвет за здраве и берекет и благослови всички, които имат отношение към празника.

ПразникВ ритуалното зарязване на лозите на масива се включиха Таня Станкова – председател на Общински съвет – Любимец, кметът Анастас Анастасов, придружен от своите заместници Илия Илиев и Тодор Милев, членовете на Ротари клуб Любимец Георги Янакиев, Делю Кулов и Павел Желев, както и собственикът на масива Свилен Георгиев.

ПразникСлед зарязването, отбелязването на първия пролетен празник продължи в центъра на града, където организаторите бяха подготвили богата празнична програма, придружена с много песни и танци. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха танцовите състави „Сакарче“ и „Сакарци“ и оркестър „Колорит“ от Хасково.

ПразникПразникът беше отбелязан и в други населени места в региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button