Хасково

Разширяват с 91 декара централните гробища в Хасково

Предстои разширение на Централния гробищен парк в Хасково.

На заседание на Министерски съвет беше решено общината да получи 90 996 квадратни метра частна държавна собственост в местността „Кара Ямач“ за разширяването на така наречените Пловдивски гробища в Хасково.

Досега имотът е управляван от областния управител, но е с отпаднала необходимост за областната администрация. Областният управител ще трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърля имотът, допълват от правителството.

През терена преминават водопроводи и от ВиК – Хасково има искане съоръженията да бъдат изместени или всички сервитутни ивици да бъдат проектирани като алеи.

От общината коментираха пред Haskovo.info, че предстои общинският съвет да вземе решение за промяна на предназначението на земята за гробищен парк. След това ще се проведе процедура за неговото проектиране. До днешното решение се е стигнало след доста работа, тъй като не са много подходящите терени за разширяването на гробищата, допълниха от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Жив
Жив
15.02.2024 8:33 8:33

Новината е добра за всички, без значение от пол, религия, политически пристрастия… И дано реализацията да бъде извършена без някой, заради дребни политически интереси се опитва да спъва процеса. Всички там ще легнем!

Анонимен
Анонимен
15.02.2024 9:23 9:23

Минават водопроводи на Вик!!! Каква вода ще пием всички???

Budala
Budala
15.02.2024 10:13 10:13
Отговор до  Анонимен

Ами ако стане авария. Как се копае в гробище?

Back to top button