Хасково

Освободиха от ареста обвинен в закана с убийство към шефката на Социалното в Харманли

Хасковският окръжен съд отмени определението на Районен съд – Харманли, с което 47-годишният Стефан Митев е бил задържан под стража.

Той е обвинен, че на 22 август миналата година при скандал в сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Харманли е заплашил с убийство шефката на институцията. „Знам от къде минаваш ще те утрепя и излежа 20 години в затвора“, били неговите думи.

Обвиняемият е обжалвал ареста си. От прокуратурата определиха жалбата му като неоснователна, защото може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението в което е обвинен и при по-лека мярка може да извърши друго престъпление или да се укрие. Той е безработен и няма жилище, като живее в кабината на камион.

Адвокатът му поиска по-лека мярка заради тежкото социално положение, в което се намира. Той обясни, че подзащитният му е баща на 8 деца, за които не се грижи, защото няма възможност, а във въпросния ден се напил и по тази причина вдигнал скандал в Социалната служба. Предстояло сключване на споразумение с прокуратурата и евентуално условна присъда.

Стефан каза, че са ядосал, защото социалните не давали да вижда децата си. Той съжалява за стореното и поиска да излезе от ареста, за да може да работи и да си изгради къща.

В крайна сметка хасковските магистрати го освободиха от ареста срещу подписка. Те отчетоха чистото му съдебно минало, добрите характеристични данни и липсата на връзки с криминалния контингент в Харманли. Отделно на разследващите било известно мястото, което обитава и където го намирали досега.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Samoslav
Samoslav
15.02.2024 15:54 15:54

Бахти и патладжана…..

Анонимен
Анонимен
15.02.2024 20:57 20:57

Брей, че “ лоши“ съдии! Стефан пожелал 20 години да бъде в затвора, а те не му присъдили дори една.

Елена
Елена
15.02.2024 21:36 21:36

Сган долна и заплашва хората дето му осигурили живот за децата. Иначе до сега да са или измрели или и те в кабината, до тоя алкохолик.

Мнение
Мнение
15.02.2024 22:22 22:22

Много се разпищолиха….прекалено много

Back to top button