Хасково

Повече подадени онлайн данъчни декларации в НАП – Хасково

Повече са подадените онлайн годишни данъчни декларации от физически лица в офиса на НАП в Хасково.

Почти 1 800 са общо приетите формуляри за получени доходи през миналата година, като над една трета от тях са изпратени към приходната агенция дистанционно с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

В началото на следващия месец ще бъдат достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица, с което, според данъчните ще нарасне значително ползването на е-услугите на НАП.

Потребителите, които имат ПИК или електронен подпис, ще могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори (хонорари), от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа, платците на които са юридически лица, доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“, данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в интернет, данни за ползваните чрез работодател данъчни облекчения и други.

Ползването на данъчни облекчения става с подаване на годишна данъчна декларация, като е необходимо лицата да нямат неплатени задължения към бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button