Регион

Семинар за млечното говедовъдство ще се проведе в Димитровград

Семинар на тема „Млечно говедовъдство – съвременни тенденции и предизвикателства пред отрасъла“ ще се проведе на 27 февруари от 10 до 13 часа в зала „Гросето“ в Димитровград, съобщават от общината.

Организатори са Народно читалище „Марица-2008“ в село Райново и Националната служба за съвети в земеделието – Териториален областен офис Хасково. Лектор на събитието ще бъде Михаил Михайлов – Изпълнителен директор на Национален съюз на говедовъдите в България.

Участниците ще бъдат информирани за състоянието на млекодайното говедовъдство в Европа и в нашата страна, както и за важни въпроси, свързани със селекцията в направлението. Ще научат повече за тънкостите при производството на юници за разплод, за постигането на висока продуктивност, породи млекодайни говеда и за това как успешно се управлява млечна ферма. Ще бъде засегната и темата за Браншови съюзи в млекодайното говедовъдство в България.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на земеделските стопани чрез интервенции в Стратегическия план за периода 2023 – 2027 г. за стопанства в сектор „Животновъдство“, както и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопанства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button