Хасково

Предлагат безплатни прегледи за рак на гърдата в Хасково

Сдружение „Българска Асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ – Хасково организира безплатни профилактични ехографски прегледи за рак на гърдата.

Датите са 5, 6 и 7 март, от 9 до 12 ч, в центъра за възстановяване, информиране и консултиране, където е офисът на сдружението – на булевард „Цар Освободител“ 2, ет.2 , вход откъм Зеленчуковия пазар. Записване и информация на тел. 0887 30 77 22.

С профилактичните прегледи искаме да осигурим на жените и техните семейства доза спокойствие, каза председателката на сдружението Минка Арабаджиева. През март ще предложим също рехабилитационни процедури и психологически консултации, допълни тя.

Инициативата на сдружението „За по-качествен живот с диагноза рак“ е класирана в годишния конкурс „Заедно за здраве“, обявен от мощна фармацевтична компания. Отличията бяха връчени на специална церемония. Целта е запазване или възстановяване на психологичния и емоционален статус, физическата активност и социалната адаптация на онкоболните и семействата им в община Хасково.

Програмата „Заедно за здраве“ се провежда за втори път в България. Тя насърчава инициативи на неправителствени и пациентски организации, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства – за по-хуманна среда, за по-добра грижа и здравеопазване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button