Спорт

„Димитровград“ пак №1 по борба у нас

Микяй НаимКлуб по борба „Димитровград“ триумфира като № 1 при 14-15- годишните момчета на завършилото в Търговище държавно първенство в свободния стил. Отборът от бригадирския град, съставен от 13 състезатели, грабна златото за комплексен победител в конкуренцията на 41 клуба от цялата страна. Възпитаниците на треньора Салим Наимспечелиха 9 медала – 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови.

Със спечелените общо 86 точки те оставиха далеч зад гърба си не само столичните клубове, но и вторите и третите в отборното класиране – „Лютфи Ахмедов“Разград с актив от 61 точки  и „Сливен“ с 41. Това е втората отборна шампионска титла за „Димитровград“ тази година след като преди три седмици клубът стана пръв и при 13-годишните.

Безапелационен шампион в категория 47 кг. за пореден път стана Микяй Наим, който си тръгна и с приз за най-техничен състезател. На най-високото стъпало на победителите стъпиха още двама димитровградчани – Иван Янков в категория 38 кг. и Иван Ангелов /53 кг/, който остави среброто за съотборника си Мирослав Иванов. Втори при 85-килограмовите се класира Иван Георгиев. За бронзови отличия се пребориха Веселин Петров /кат. 47 кг./, Тончо Тончев /кат. 66 кг./, Богомил Бонев /кат. 66 кг./ и Драгомир Димов/кат.85 кг./.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button