Хасково

Още един хасковлия осъди общината след ухапване от бездомно куче

Пореден хасковлия, ухапан от бездомно куче, осъди общината, става ясно от решение на Районен съд – Хасково. Haskovo.info припомня, че последната присъда беше по-рано през февруари.

Вчера районните съдии са решили, че общината трябва да заплати на хасковлия сумата от 3000 лева с лихвата, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди след ухапване от бездомно куче на 8 май миналата година. Тогава мъжът си тръгвал от работа и в района на бившата бензиностанция „Шел“ бил нападнат от глутница бездомни кучета, като едното го ухапало по десния крак. Свидетел на атаката станала приятелката на ищеца.

Пострадалият получил медицинска помощ в Спешно отделение на МБАЛ – Хасково. Възстановяването му продължило около месец, като изпитвал непрестанни болки. Нападението се отразило тежко на психиката му, като и до днес сънувал кошмари и се страхувал от бездомни кучета.

Според общината искът от 3000 лева за допустим, но неоснователен, като на посочената дата нямало сигнал за ухапан човек.

При проверка на дневниците за постъпили сигнали на граждани на дежурния телефон при общината за периода от 1 април до 1 юни 2023 г. са постъпили 3 сигнала за агресивни кучета. Два от сигналите са от 9 май за пуснат агресивен питбул и ухапано от куче дете, а на 31 май е сигнализирано за агресивни домашни кучета.

Съдът приема, че именно общината е следвало да упражнява ефективен надзор над кучето, ухапало мъжа, като в случая е проявила бездействие. Освен обезщетението община Хасково ще трябва да плати над 1000 лева разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Осъдиха общината заради ухапана от бездомно куче ученичка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.02.2024 16:28 16:28

Сакам да лупкам яховка

Анонимен
Анонимен
24.02.2024 19:52 19:52
Отговор до  Анонимен

Много са настоятелни,и ако в секса са така,цена няма да имат.

Анонимен
Анонимен
24.02.2024 17:42 17:42

Проблема с бездомните кучета е много голям. Движат се на глутници, нападат хората. Скоро ми се наложи да търся помощ звъняхме на 112 звъняхме и на приюта реакция никаква. Ще се действа явно както си знаем

Анонимен
Анонимен
24.02.2024 20:02 20:02

Искам обласната кучка да ми заапе пущината

Жоро
Жоро
25.02.2024 9:18 9:18

Вземам Хлоберката и ги почвам ! Първо от района около Животинския пазар….

Back to top button