Регион

НАП запечата 10 търговски обекта на Неделния пазар в Димитровград

Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП са проверили Неделния пазар в Димитровград, съобщават от агенцията.

Акцията срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството се е провела на 25 февруари. Инспектирани са 32 обекта, като са установени 29 нарушения.

10 от констатираните нередности са за неиздаване на касова бележка, при 6 обекта е имало разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата. Други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити.

На 10 от търговците е наложена административна мярка „запечатване на обект“. Екипите на „Фискален контрол“ са направили 16 инвентаризации, като са преброили и описали стоките и са изискали документи за произхода им и фактури.

Проверките продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те ще гарантират потребителските си права и ще намалят риска търговците да укриват приходи.

Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, уточняват от НАП.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефон 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шенол Ариф
Шенол Ариф
26.02.2024 20:02 20:02

Животинския пазар в Хасково защо няма касов апарат иначе се събира такса и то здраво

Йhjjj
Йhjjj
26.02.2024 23:14 23:14

В Югоплод, не винаги издават касови бележки. С тази ниска заплата, доста скъпарски живот води касиерката и детето и.

Анонимен
Анонимен
26.02.2024 23:36 23:36

Магазин на Зорница проверихте ли?

Hffg
Hffg
27.02.2024 9:28 9:28

Проверете и Югоплод в Хасково

Hedff
Hedff
27.02.2024 9:34 9:34

В Югоплод касиерката си е направо и за Икономична полиция. Тая толкова години, никой не я хвана в кражбите и.

Back to top button