Регион

Разследват изхвърлени опасни отпадъци край Димитровград

Варели с химически вещества са открити на нерегламентирано сметище край града

Огромно количество опасни отпадъци са били изхвърлени край Димитровград. Полиция, РИОСВ и общината разследват случая.

Сигналът е постъпил днес. На място са отишли експерти на регионалната екоинспекция заедно с полиция. Екипи на общината също са пристигнали.

Установено е, че на няколкостотин метра от града в посока село Крум са изхвърлени над 20 варела с химически вещества, приличащи на боя. Отделно на мястото има и десетки гуми и други боклуци.

Веднага са взети мерки варелите да бъдат вдигнати. Те ще се съхраняват временно от Община Димитровград, обясни пред Haskovo.info кметът Иво Димов. Екипите на кметството са започнали разчистване на нерегламентираното сметище.

От Регионалната испекция по околната среда и водите взеха проби от веществата, които ще бъдат изпратени в лаборатория, обясни директорът Мариана Вълчева. Очаква се резултатите да отговорят на въпросите доколко опасни са изхвърлените вещества. На пръв поглед става въпрос именно за боя и тя не се е просмукала в почвата.

СметищеОт полицията са започнали проверка по случая, която има за цел да установи кой е извършителят и той евентуално да понесе санкция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button