Любопитно

Гимназисти от Хасковска област на регионална среща за европейските ценности

Ученици от Хасковска област участваха в регионална среща в Пловдив по Програмата за училища – посланици на Европейския парламент.

Форумът цели да даде платформа за изява на ученици, да засили техния интерес към институциите на ЕС и тяхната дейност и да обогати знанията им.

Участниците в събитието научиха повече за европейските избори през юни 2024 г. от проф. Ингрид Шикова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и имаха възможност да проверят знанията си по ключови въпроси, свързани с Европейския парламент, ролята на евродепутатите и предстоящия вот.

Училищата-посланици от областта са хасковските ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, димитровградските ПМГ „Иван Вазов“ и ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, СУ „Димитър Маджаров“ в Маджарово, припомня Haskovo.info.

Младши посланиците от хасковската ПМГ представиха театрален етюд „Европейски диалози“ от проф. Ингрид Шикова. Заедно със свои връстници от 10 населени места 5-членната група взе активно участие в творческите работилници „Познай европейските ценности“, „ЕС – портал към света или много изисквания“, „Докъде и как с изкуствения интелект в образованието“, „Нашето европейско училище на бъдещето“, „Нашите права на граждани на ЕС“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button