Регион

Предстои обявяване на защитена местност в село Брод

Предстои обявяване на защитена местност Място за размножаване на редки и защитени видове земноводни и влечуги в землището на димитровградското село Брод.

Вече е готов проектът на заповедта. Общата площ на местността е 11,33 хектара. Теренът беше проверен от експерти на РИОСВ – Хасково през миналата пролет.

Целта е съхраняване на местообитание за опазване на биологичното разнообразие в екосистемата от влажни зони на река Марица и прилежащи територии, както и на протичането на естествените процеси в тези зони.

Заповедта влиза в сила след утвърждаване от Министерството на околната среда и водите. Границите на защитената местност ще бъдат означени с трайни и ясно видими знаци на терен. Съгласно екологичното законодателство там ще бъдат забранени отводняване на територията, премахване на синори и дървета, депониране на всякакви отпадъци и други дейности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button