Спорт

Млади футболисти играха в турнир за Трети март в Хасково

Детски футболен турнир за националния празник Трети март организираха за 18-ти път от Ротари клуб Хасково.

Надпреварата е за деца от 11 до 13-годишна възраст. В нея се включиха 4 училища от Хасково – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Св. Иван Рилски“.

За повдигане на патриотичния дух на гости и участници се погрижи DJ Станчо, който изпълни зала „Спартак“ с възрожденска музика. Децата изиграха с невероятен хъс и отдаденост футболните срещи от 9 до 12 часа, допълват от ротарианци.

ФутболОфициални рефери на събитието бяха старши съдия Димитър Георгиев и младши съдия Никола Колчев. Победител с грамота за първото място е отборът на ОУ „Св. Иван Рилски“. Втори са ОУ „Христо Смирненски“, трети са СУ „Св. Паисий Хилендарски“, а на отбора на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ беше присъдена специална поощрителна грамота за достойно представяне. Всички отбори получиха купи, а всеки участник индивидуален медал, мартеничка с логото на Ротари клуб, тениска и информационна книжка за вредата от употребата на наркотици.

ФутболСпециални грамоти и награда футболна топка получиха най-добрият бек – Акай Али от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, най-добрият халф – Йоан Радев от ПМГ и най-добрият защитник – Себахтин Ибрям от ОУ „Христо Смирненски“.

ФутболИзненадите на турнира, достигнал своето „пълнолетие“ бяха за най-добрия вратар – Дарио Мирчев от ОУ „Св. Иван Рилски“, който получи освен грамота – футболни ръкавици, най-активният универсален играч – Арда Дуран Дурмуш, който игра едновременно в своя отбор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и подпомогна в победата, спасявайки 3 гола отборът на ПМГ, както и голмайсторът на турнира Мартин Барбов от ОУ „Св. Иван Рилски“, награден със златна топка с подписа на Христо Стоичков.

ФутболДруг доброволец, подкрепил Ротари клуб Хасково бе оцелялата от войната в Украйна Наталя Кудла от Артьомовск (Бахмут), тя осигури доброволно медицинския надзор по време на мачовете.

ФутболРозалина Гьобеклиева, настоящият президент на Ротари клуб Хасково направи представяне на Ротари организацията, клубът, спонсор на събитието, книжката подарък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button