Хасково

2 451 дела за година в Хасковския окръжен съд

2 451 са били делата за разглеждане в Хасковския окръжен съд през 2023 година, сочи отчетът на съда, който беше представен от изпълняващия функциите председател Миглена Тянкова.

Бройката е повече в сравнение с предните 3 години. Свършените дела са 2 124, а несвършените в края на периода са 327, което е 13.34% спрямо делата за разглеждане.

Всички 15 съдийски щата в окръжния съд са заети. Има един съдия, който е командирован в Апелативен съд – Пловдив. Действителната месечна натовареност на съдия е 14.12 дела, което е повече в сравнение със Софийски градски съд – 14.07 дела, който е един от най-натоварените в страната.

Едни от най-натоварените през годината в Хасковска област са били Районен съд – Харманли и Районен съд – Хасково, които в дълги периоди са работили съответно само с 2 и 6 съдии. Това е наложило командироването на съдии в Харманли. Сега постепенно се запълват щатовете в двете съдилища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button