Спорт

Георги Иванов взе пояса „Дан Колов“

Борецът Георги Иванов от клуб „Димитровград“ за първи път препаса пояса „Дан Колов“ на едноименния турнир в столичната зала „Асикс Арена“, съобщават от федерацията.

Европейският шампион до 23 г. постигна 4 победи в категория до 125 кг. на свободния стил, а в последната решителна схватка записа и най-бързия си успех – технически туш за 48 сек срещу украинеца Юри Иджински.

Семен Новиков пък взе пояса „Никола Петров“ за втора поредна година. На финала при 87-килограмовите натурализираният у нас украинец се справи с Йоан Димитров. Новиков вече спечели и първата квота за България за предстоящите олимпийски игри Париж 2024.

В турнира участваха близо 200 състезатели от 23 държави. Следващото голямо предизвикателство за националите ни ще бъде първата олимпийска квалификация в Баку в началото на месец април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button