Регион

Харманлийски ученици ще представят България на състезание в Атина

Ученици от Начално училище „Алеко Константинов“ в Харманли ще участват в международно състезание по STEM и роботика в Гърция.

Отборът на учебното заведение се класира на първо място в националното състезание, чийто домакин бе Разград. Надпреварата се организира от STEM Education – организация за образователна роботика, наука, технологии, математика.

Състезанието на тема „Средиземноморието: източник на живот и култура“ се състоя в две категории – робоинженер и робофутбол. Отборите показаха умения и креативност в създаването на роботи и механизми, които са вдъхновени от богатата история и наследство на Средиземноморието.

СъстезаниеВ първия етап учениците заедно със своите ментори разработиха проекти, които предлагат решаване на екологични проблеми в района на Средиземно море. Във втория етап създадоха роботи, които играят футбол един срещу друг.

СъстезаниеПърво място и в двата кръга – робоинженер и робофутбол, завоюва отборът на Харманли. Специалната награда на публиката също бе връчена на харманлийските ученици.

В края на март в Атина те ще се състезават с деца от 20 държави.

Състезание

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button