Любопитно

Уникален сборник публикува стихотворение на д-р Драгомир Мирчев

Стихотворение на д-р Драгомир Мирчев от Хасково е включено в току-що излезлия сборник „Hyperpoem“, издание на Движението на световните поети, което носи същото име.

Забележително е, че в съставянето на книгата участват почти 2 000 поети от над 90 страни. На 50 езика са публикувани творби, посветени на мира, дружбата и приятелствотото между народите. Така е създаден един световен литературен монумент – най-голямaта колективна поема досега, с което се отбелязва и поредният рекорд на Гинес.

В навечерието на Международния ден на хумора и шегата д-р Мирчев показа и последното издание на „Законите на Мърфи в ефир“. 15-ият поред том е събрал изпращани до БНР от няколко десетки автори афористични мисли, които след това се отпечатват.

ПисателД-р Мирчев редовно присъства на страниците на популярния сборник. „Малък ни е елитът, но му е голям апетитът“, пише той. Лаконично и актуално днес звучи: „В мрежата на безпристрастната Темида/ се хващат ту цаца, ту раче, ту мида“. Всеки читател ще се съгласи и с друго римувано умозаключение: „И днес си имаме юнаци/ борци за финикийски знаци“.

Посветилият се на изкуствата д-р Драгомир Мирчев е член на Управителния съвет на Съюза на независимите български писатели, Международната писателска гилдия, Meждународната академия за литература и изкуство, Движението на световните поети, поетичния клуб „Иван Николов“, Kлуба на хумориста – Хасково, припомня Haskovo.info.

ПисателАвтор е на осем книги, илюстрирани с негови карикатури и снимки. Негови творби са публикувани в централния печат и в различни български и международни издания – антологии, алманаси, сборници. Превеждани са на английски, руски, сръбски, украински, полски. През 2020 г. д-р Мирчев бе награден с почетния медал на Съюза на независимите български писатели за цялостно творчество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button