Любопитно

Критик: Елена Алекова е достойна за наградата „Александър Паскалев“

„Позволявам си да подсетя, че Елена Алекова е напълно достойна и заслужава наградата „Александър Паскалев“, която присъжда община Хасково“, пише литературният критик Никола Иванов по повод наскоро излязлата книга на известната писателка „Моите срещи с Хасково“, представена пред читателската аудитория и в София.

Той оценява като стойностен сборника, резултат от духовните връзки на Алекова с Хасково от почти три десетилетия. Както Haskovo.info писа, в него са събрани рецензии, отзиви за книги, статии, слова, портрети, спомени за писатели, родени или житейски свързани с града, писани по различни поводи. За отбелязване е, че Елена Алекова пише само за автори и книги, които е срещала лично и ги е представяла.

Хасковлии трябва да са безкрайно благодарни на Елена Алекова за огромния труд, който е положила, за да напише статиите, рецензиите, отзивите и есетата в подобен сборник, подчертава Никола Иванов. Подобни книги се появяват през десетилетия, позволявам си да пророкувам, че подобна книга няма да се появи в следващите няколко десетилетия, допълва той.

ПисателНикола Иванов е публикувал десетки литературно-критически статии и изследвания от старобългарската до съвременната българска литература във всички авторитетни литературни вестници и списания. Автор е на критически книги. Носител е на Националната литературна награда „Иван Динков“, на Национална награда за литературна критика на Съюза на българските писатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button