Хасково

Курсанти от Академията на МВР представят на ученици професията на полицая

Четирима курсанти от Академията на МВР посещават училища в Хасковска област, за да запознаят учениците в горен курс с професията на полицая.

Галина Димитрова от Свиленград, Теодор Манолов от Ивайловград, Андреан Кърчев от Свиленград и Мариан Арабаджиев от Хасково са второкурсници в специалността Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. За тях най-важното качество е отдадеността към професията.

Първата им среща днес беше в полицейското управление в Хасково с ученици от Ивайловград. Тя беше открита от директора на ОДМВР Чавдар Георгиев. По-късно те се видяха с възпитаници на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

СрещаПредстоят подобни беседи с ученици от Харманли, Димитровград и Свиленград. Курсантите запознават младите хора с условията на кандидатстване в Академията, какъв е редът за подаване на документи, могат ли да ползват общежитие, колко етапа е специализираният подбор и какви са формите на обучение.

СрещаГрафикът за срещите на 22 март:

11 часа – в училище „Петър Берон“ – Свиленград;

13 часа – в училище „Неофит Рилски“ – Харманли;

14 часа – в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button